Himalájská sůl černá - Kuchyňská sůl

Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení 0 hodnocení
 

ČERNÁ SŮL (Kala Namak). Složení: Jedlá přírodní sůl s vysokým podílem minerálních látek. Neobsahuje lepek, glutaman, protispékavé látky, chemické konzervanty. Množství 500 g. Nejodizovaná!!!

Dostupnost Skladem
Cena 110 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu 019
Výrobce Burfi Unlimited s.r.o.
Kategorie Černá sůl (Kala Namak)
Záruka 2 roky
 
 

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je maximální denní dávka soli šest gramů. Sůl je potřebná při regulaci metabolismu vody v organismu, čímž podporuje tvorbu žaludečních šťáv. Ve třináctém století byla sůl tak vzácná, že se používala jako platidlo. Ovšem dříve nebyla neuváženě chemizovaná, na rozdíl od současného stavu. 

V současné době se běžná kuchyňská sůl obohacuje jódem, který je nezbytný pro vznik hormonu štítné žlázy – tyroxinu, ten působí na látkovou přeměnu. Jód se přidává do soli ve formě jodidu draselného v zastoupení okolo 0,1 %. Jodid je však velice těkavý a snadno ze soli vyprchává. Na vzduchu s kyslíkem oxiduje na jód, z tohoto důvodu se jeho stabilita v kuchyňské soli zabezpečuje různými stabilizátory, např. protispékavými činidly. Mezi tyto látky patří – Ferrokyanid draselný (E-536), Hexakyanoželeznatan sodný (E-535).

Co bychom měli vědět o obsaženém jódu v kuchyňské soli? Kromě kuchyňské soli, se také jód ve velkém přidává do krmiv zemědělských zvířat, a tím jsou potraviny - tj. prodávané maso, máslo, mléko, ale i pekařské výrobky - tímto vzácným prvkem doslova přesycené.

Producenti potravin rovněž používají ve výrobě sůl s obsahem jódu, tudíž se s tímto stopovým prvkem setkáváme prakticky ve všech potravinách – v sušenkách, čokoládě, pečivu, uzeninách, sýrech, hořčici, atd. Z tohoto důvodu dochází k přemíře užívání jódu, což způsobuje zdravotní problémy, které často souvisejí s tzv. civilizačními chorobami. Tohle jsou zjevné příčiny toho, proč se nedoporučuje časté solení, přičemž bychom neměli solení vůbec odmítat.

V našem obchodě si můžete objednat (vyzkoušet) originální – Černou sůl, která není rafinovaná, obohacená jódem či jinými chemickými látkami, jež mohou vyvolávat různé zdravotní neduhy. Černá sůl – často označovaná jako – Black Salt Powder, je ve skutečnosti růžovo-šedá sůl s vysokým obsahem železa a jiných minerálů. Tato sůl se těží v sopečných oblastech Indie. Používá se jako přísada do salátů a omáček. Vyniká výraznou chutí po vajíčkách, to může sice někoho od používání této přírodní soli odradit, nicméně varem se tohle aroma vytrácí. Posypte mírně touto solí plátek jablka nebo banánu a užijete si neobvyklé chuti, která vás příjemně překvapí. Naprosté delikatesy dosáhnete s osoleným avokádem.

 

 

sul

Hmotnost 0.5 kg
 
 

Newsletter

Nevyplňujte toto pole:

Přihlášení

Nemůžete vyplnit toto pole
 
 
 


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.