Kysané zelí - Konzervovaná a nakládaná zelenina

Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení 1 hodnocení
 

Kysané zelí v BIO kvalitě s mořskou solí. Složení: Bílé zelí, mořská sůl. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Množství 500 g.

Po otevření uchovejte v chladu a do 3 dnů spotřebujte. Co bychom měli vědět o kysaném zelí? Podrobný popis naleznete níže v detailu...

Dostupnost Skladem
Cena 50 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu 1
Kategorie Kysané zelí
 

Zelná šťáva – uzdravuje trávicí ústrojí!

zel

Významná vědecká práce, kterou publikoval již v roce 1978 Journal of the National Cancer Institute (Časopis Státního institutu rakoviny), prokázala, že u žen a mužů, kteří pravidelně jedli zelí či pili zelnou šťávu, se výrazně snížil výskyt nádorů tračníku a konečníku. Sirné sloučeniny obsažené v zelí zabraňují vzniku mutovaných buněk, které zapříčiňují rakovinové nádory. Sirné sloučeniny obsažené v zelí mohou do jisté míry snižovat zvýšený cholesterol, o tomto efektu referoval v roce 1985 Japonský vědecký list (Časopis nauky o výživě a vitamonologii).

Vzhledem k vysokému obsahu sirných sloučenin, což lze zjistit při vaření pouhým přičichnutím k vroucímu hrnci, kde se vaří zelí, dokáže tahle brukvovitá zelenina snižovat cholesterol v krevní plazmě. Z vyzkoušených babských rad se dozvídáme, že zelná šťáva snižuje zvýšenou hladinu cukru v krvi. To je pravděpodobně způsobeno tím, že zelná šťáva vykazuje „účinky podobné inzulinu“. Z tohoto důvodu by si měli diabetici, každodenně dopřávat šťávu z kysaného zelí.

Kysané zelí má díky aktivitě bakterií kyseliny mléčné vyšší obsah vitamínu C, než zelí čerstvé. Obsahuje kyselinu listovou – vitamín B9 – který zlepšuje využití vitamínu C v organismu. Kysané zelí je bohaté rovněž na vitamín K. Pouhých 100 gramů kysaného zelí obsahuje dvounásobek doporučené denní dávky vitamínu K. Není proto divu, že napomáhá hojení ran a zlepšuje srážlivost krve.

S novou dobou se však mění i tradiční zpracovatelské postupy, které zelí škodí právě v tom, kvůli čemu ho v obchodech kupujeme, tj. vitaminy a probiotické mléčné bakterie. Jakmile není kysané zelí ošetřeno chemickými konzervanty, vydrží na pultech obchodů cca 14 dní, proto se do něho přidávají konzervanty, konkrétně kyseliny benzoové. Tyto látky výrazně snižují chuťové vlastnosti kysaného zelí, ale rovněž snižují i jeho obsah přírodních biogenních prvků, čímž jsou zejména vitaminy.

Chemicky upravené kysané zelí je bez vitaminů a bakterií mléčného kvašení (!), takže obsah vitaminu C může být v takovémto produktu jen zbožným přáním, o jiných pozitivních účincích ani nemluvě. V našem internetovém obchodě nabízíme kysané zelí se všemi výše popisovanými přírodními látkami, které jsou v produktu Natur Aktiv zachované. Navíc chuťové a aromatické vlastnosti u tohoto výrobku, odpovídají kvalitě domácího kysaného zelí.

Upozornění: Užívejme všeho s mírou, častá konzumace zelné šťávy může ztenčit tělesné zásoby jódu, a tak oslabit funkci štítné žlázy!

 

Proč jsou pro nás vitaminy důležité? Můžete se dozvědět v tomto uvedeném odkazu - ELIXÍR ŽIVOTA V PODOBĚ VITAMINŮ

vitaminy

 

 

Hmotnost 0.5 kg
 
 

Newsletter

Nevyplňujte toto pole:
 

Přihlášení

Nemůžete vyplnit toto pole
 
 
 


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.