Olio Extra Vergine di Oliva - Kuchyňské oleje

Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení 0 hodnocení
 

Castello Olio - virgin Extra panenský olivový olej vhodný pro teplou i studenou kuchyni. Množství 750 ml.

Dostupnost Skladem
Cena 139 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu 015
Kategorie Olivový olej (vhodný pro studenou i teplou kuchyni)
 
 

Co bychom měli vědět o olivovém oleji?

Produkuje se šest základních variant olivových olejů:

 

EXTRA PANENSKÝ: (jedná se o přírodní extrakt z oliv, proto lze tento olej označit za krále mezi olivovými oleji. Je vhodný pro studenou i teplou kuchyni)

PANENSKÝ: (Tento druh oleje prošel chuťovou zkouškou s nižším bodovým ohodnocením než extra panenský olej.)

CORRENTE: (Lze jej považovat za běžný olej, který má výrazné chuťové defekty a není vhodný pro okamžité stáčení do lahví. Při jeho výrobě se využívá rafinace, čímž dochází ke ztrátě všech prospěšných látek.)

LAMPANTE: (Rafinovaný olej, který se dříve používal ke svícení. Vyznačuje se velmi nedokonalou chutí a postrádá všechny cenné látky.)

PURE: (Směs rafinovaného corrente nebo lampente oleje s panenským či extra panenským olivovým olejem, přičemž panenský olej tvoří v průměru 8% celkového obsahu oleje Pure.)

SANSA:  (Olej získaný z drti - odpadu, který zůstává po prvním vylisování olejů. Prodává se pod názvy - Olio di Sansa di oliva, nebo - Pomace oil, kterému se nedostává obsahových kvalit prvních dvou výše uvedených olejů. Tento olej nelze použít ve studené kuchyni! Má žluto-nazelenalou barvu.) 

Olivový olej - Castello, vyniká vysokou chuťuvou kvalitou, ovšem je vyroben z různých směsí panenských olejů ze zemí EU. Tím však není jeho kvalita nikterak snížena, protože je získán z přímého a šetrného lisování za studena. V našem obchodě je nabízen jako lacinější alternativa ke krétskému olivovému oleji. Kvůli výrazně nižší ceně, je jeho použití výhodnější v teplé kuchyni. Olivový olej díky svým odolným vlastnostem vůči vysokým teplotám, patří k těm nejkvalitnějším olejům vůbec, které lze využít při smažení a pečení. Jakmile použijite místo sádla a másla olivový olej, můžete si být jisti tím, že olivový olej vydrží mnohem déle, aniž by se připálil.

 

Níže jsou uvedeny údaje, do kterých je tuk schopen odolávat přepalování, a tím následnému vylučování zdraví škodlivých látek:

palmový olej: 240°c

arašídový olej: 220°c 

olivový olej: 210°c

ideální teplota na smažení: 180°c

sádlo: 180°c

slunečnicový a sojový olej: 170°c

řepkový olej: 160°c

margarín: 150°c

máslo: 110°c

 

 

Hmotnost 1 kg
 
 

Newsletter

Nevyplňujte toto pole:

Přihlášení

Nemůžete vyplnit toto pole
 
 
 


Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.