Ocet kvasný jablečný Octy
Popis
Co bychom měli vědět o jablečném octu?
V jablečném octě se nalézá celá řada důležitých a pro organismus prospěšných látek. Hlavní složkou je kyselina octová, díky které je roztok kyselý, většinou jde o 5% podíl této kyseliny.
Ocet z jablek obsahuje kyselinu listovou a kyselinu pantotenovou, vitamín C, vitaminy B1, B2 a B6, beta karoten, biotin či niacin. Nachází se v něm mnoho minerálů, tj. železo, fosfor, sodík, vápník, hořčík nebo draslík. Draslík pozitivně působí na činnost srdce a cév, vápník napomáhá tvorbě kostí a hořčík zrychluje látkovou výměnu.
Jablečný ocet je považován za lék, proto pomáhá při problémech s nedostatečnou srážlivostí krve, vysokým krevním tlakem, artritidou či bolavými klouby i na krátkodobá chřipková onemocnění. Působí proti bolestem v krku, bolestem hlavy či nachlazení a dokáže zmírnit otoky končetin.
Spotřebitelé by měli vědět především to, že jablečný ocet obsahuje kyselinu octovou, která podle uskutečněných klinických studií prokázala na lidech, že tahle kyselina a jablečný ocet pomáhají při hubnutí a spalování tuků, přispívá ke snížení hladiny cukru v krvi, zvyšuje citlivost buněk na inzulin a snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Ovšem mějte na paměti, že všeho moc škodí, proto je rozumné s jablečným octem to nijak nepřehánět.
Tento produkt není certifikován jako – BIO PRODUKT, obsahuje konzervant, nicméně u tohoto kvalitního octu lze tvrdit, že za málo peněz, dostanete hodně muziky.